top of page

Anna genomineerd voor Laureus World Sports Award


Anna is genomineerd voor de internationale Laureus World Sports Awards. Als de huidige Olympisch- en dubbel wereldkampioene maakt ze kans op de titel Sportvrouw van het jaar. De prestigieuze awards, ook wel de Oscars van de sport genoemd, worden in mei uitgereikt tijdens een, vanwege COVID-19 online event. (Tekst gaat verder onder de foto)

De Laureus World Sports Awards worden sinds 2000 uitgereikt. Slechts twee Nederlanders, voetballer Johan Cruijff (2006, 2016) en rolstoeltennnisster Esther Vergeer (2008) ontvingen sindsdien een van de awards. Andere winnaars zijn Simone Biles, Serena Williams, Lindsey Vonn, Lewis Hamilton, Roger Federer en Usain Bolt.

Anna neemt het op tegen onder anderen de Japanse tennisster Naomi Osaka, die onlangs de Australian Open won, en de Keniaanse langeafstandloopster Brigid Kosgei die de marathon van Londen op haar naam schreef. De laatste vijf jaar verdeelde de Amerikaanse Simone Biles (turnen) en Serena Williams (tennis) de prijzen voor Sportvrouw van het jaar.


Anna, die aan haar laatste jaar als profrenster bezig is, is genomineerd na een exceptioneel goed seizoen waarin ze zowel wereldkampioen wist te worden op de weg als in de individuele tijdrit. Daarnaast won ze de Europese titel op de individuele tijdrit, haar derde eindklassement in de Giro Rosa en haar zesde opeenvolgende Waalse Pijl.


De genomineerden worden bepaald op basis van de inbreng van ruim duizend sportjournalisten uit meer dan zeventig landen. De winnaar wordt gekozen door de Laureus World Sports Academy, waar ‘sportlegendes’ van over de hele wereld aan deelnemen. De Nederlandse oud-voetballer Ruud Gullit is een van de leden. Andere namen zijn oud-tennisser Boris Becker, oud-wielrenner Fabian Cancellara en oud-skateboarder Tony Hawk.


Comments


bottom of page