top of page

Anna op hoogtestage na Strade Bianche

Het is weer koers! Met de Strade Bianche is eindelijk de eerste WorldTour-wedstrijd van het seizoen verreden. De wedstrijd is normaal gesproken in het voorjaar, dus deze keer waren de omstandigheden heel anders. Het was bijna veertig graden en de wegen waren heet en stoffig.


Het leek er lang op dat de Spaanse Mavi Garcia op weg was naar de winst, maar uiteindelijk wist Annemiek van Vleuten uit het peloton naar de koplopers en daarna de leidster te springen. Anna eindigde als vierde.


Een mooi begin van het seizoen waarin Anna zich goed heeft laten zien in de wedstrijden. “Dit blok met vier wedstrijden ligt best ver van de hoofddoelen van mijn seizoen, onder andere doordat een aantal wedstrijden zoals de Boels Rental Ladies Tour is afgelast. Ik hoop straks in september echt te pieken tijdens het EK tijdrijden, de Giro d’Italia Femminile en het WK op de weg.”


Op weg naar het wereldkampioenschap

Daarnaast staat Anna eind augustus ook aan de start van het NK op de weg in Drenthe, een paar dagen later rijdt de eendaagse wedstrijd GP Plouay in Bretagne en de dag erop is het EK op de weg. Van 11 tot 19 september is het dan tijd voor de Giro. Of ze daar voor het klassement kan gaan rijden, weet Anna nog niet. “Het parcours van die ronde is nog niet gepresenteerd, dus ik weet niet of het een wedstrijd is die me goed ligt.”


Maar eerst is het tijd voor een parcoursverkenning van de WK-wedstrijden die op 21 en 26 september worden verreden in het Zwitserse Martigny. “Daar kijk ik erg naar uit”, zegt Anna. “Helaas is het parcours van de tijdrit nagenoeg vlak, maar in de wegwedstrijd zitten genoeg hoogtemeters. Na de verkenning gaat Anna samen met Chantal van den Broek-Blaak drie weken op hoogtestage in het Oostenrijkse Kühtai.


Voorjaarsklassiekers in oktober

Meestal is het wereldkampioenschap de afsluiting van het seizoen, maar dit jaar komt er nog een rijtje voorjaarsklassiekers achteraan. Slechts vier dagen na het WK rijdt Anna ‘haar’ Waalse Pijl, die ze de afgelopen vijf jaar op haar naam schreef, en vervolgens Luik-Bastenaken-Luik, de Amstel Gold Race en de Ronde van Vlaanderen. “Allemaal wedstrijden die me goed liggen en koersen die ik in het verleden al eens heb gewonnen. Ik ben heel benieuwd hoe fris ik in die periode nog ben want het programma is vanaf eind augustus heel druk en intensief. Daarom is het nog even afwachten of ik van start ga in Parijs-Roubaix. Als ik me goed voel, dan rij ik de kasseienklassieker graag.”

bottom of page